Olkaa ihmisiksi

Tuon otsikon lauseen kuulin usein nuoruudessani varsinkin isältä. Se sisälsi oikeastaan sekä rajojen asettamista että rakkauden osoittamista. Se oli ohjetta siitä, että kohtelisimme itseämme ja muita hyvin, ja toisaalta huolehtimista siitä, että pitäisimme huolta itsestämme.

Tuota samaa lausetta kaivattaisiin usein työpaikoille, kannustamaan itsestä ja muista huolehtimiseen. Tuntuu, että vaikka puhetta on tosi paljon siitä, että onnellinen ja motivoitunut ihminen tuottaa parasta tulosta ja erilaisuuden arvostaminen on mahtijuttu, inhimillinen ihmisyys on liian etäistä työelämässä. Työn määrät eivät aina ole ihmisen mittaisia eikä keskinäisessä vuorovaikutuksessa ole läheskään aina kyse ihmisiksi olemisesta. Kiireen, vauhdin ja väärien mitoitusten keskellä katoaa helposti motivaatio ja merkitys. Ihmisistä tulee koneita jo ennenkuin muutumme muista syistä roboteiksi.

Mikä siis lääkkeeksi, jotta osaisimme olla ihmisiksi myös työelämässä?

1. Pysähdy
Jos kiiruhdat koko ajan eteenpäin etkä pysähdy lepäämään, harkitsemaan, ajattelemaan, tuntemaan, törmäät jossain vaiheessa seinään. Joko väsymyksen tai väärien ratkaisujen kautta. Jarruta mieluummin itse päivittäin tai edes viikottain. Koita opetella siihen, että toimiaksesi itseäsi ja muita kohtaan paremmin, tehdäksesi tehokkaammin ja päättääksesi paremmin, kehon täytyy liikkeen lisäksi saada lepoa ja aivojen pitää päästä välillä narikkaan.

2. Tutustu itseesi
Tiimityötä tutkinut urheilija Tero Tiitu kommentoi taannoin, että ”ihmisen tulee tuntea ainakin kohtuullisesti itseään, jotta voi aikuisten oikeesti tuntea muut ihmiset”.  Olen ihan samaa mieltä. Meidän jokaisen tehtävä elämässä on tutustua itseensä, nähdä vahvuudet ja heikot puolet ja sitä kautta päästä kiinni siihen, kuka oikeasti on ja mitä oikeasti haluaa. Kohtuullinen itsetuntemus on pohja terveelle itsetunnolle. Joka taas on pohja myös sille, että uskaltaa arvostaa muita ja olla onnellinen myös muiden menestyksestä. Itsetuntemus usein vähentää myös kateuden aiheuttamaa kitkaa.

3. Arvosta osaamistasi
Erityisesti uracoachauksessa hämmästelen viikottain miten vähän me oikeasti näemme osaamista ja onnistumista. Puhumattakaan, että osaisimme ja uskaltaisimme kertoa niistä muille. Minusta jokaisen pitäisi säännöllisin välein tutkailla, missä kaikessa on hyvä ja mitä kaikkea on jo tehnyt. Ehkä paras lääke tähän olisi se, että niiden jatkuvien tekemättömien töiden listojen vierelle listaisi säännöllisesti sitä, mitä kaikkea on tullutkaan tehdyksi ja missä kaikessa olenkaan onnistunut. Ja varmuuden vuoksi on lisättävä, että edellämainittujen seikkoja ei tarvi eikä pitäisikään olla vain työn sisältä nousevia asioita, vaan muustakin elämästä kumpuavia.

4. Älä valita vaan välitä
Jos kiinnität säännöllisesti huomiota siihen, mikä muissa ihmisissä ja ympäristössä on hyvää ja hyvin, tapahtuu ihmeellisiä muutoksia. Muista ihmisistä tulee yllättäen mukavampia ja ympäristöstä parempi. Enkä puhu ongelmien maton alle lakaisusta, vaan siitä yksinkertaisesta taidosta havannoida myös positiivista. Välitä ympäristöstäsi, tutkaile myös epäkohtia, mutta muista toimia myös itse niiden vähentämiseksi,  älä jätä vastuuta muille. Koita nähdä muiden erilaisten ihmisten kuoren taakse, välitä siitä mitä heille ihan oikeasti kuuluu. Kysy, älä arvaile. Kysyminen ja välittäminen luo hyvää, tulkinta ja valittaminen pahaa.

5. Johda aina ensin itseäsi
Kukaan meistä ei ole hyvä johtaja muille, jos ei ensin johda itseään. Vaikka tietoa olisi paljon ja tehoa tuplasti, muiden johtaminen ontuu, jos oma ajankäyttö, kommunikointi ja elämän ohjaus on hukassa. Hyvä itsensäjohtaminen luo terveitä rajoja, lisää riittävyyttä itselle ja muille ja saa sitä kautta aikaan parempia tuloksia. Parasta johtajuutta on johtaa terveellä esimerkillä. Ja yhtenä selkeänä tavoitteena johtajuudessa on ehdottomasti saada muut kukoistamaan työtä tehdessään.

Ollaan siis ihmisiksi.